- Reklama -magazín
HomePro ženyBitcoin prudce klesl, jeho cena padla téměř o 3000 dolarů

Bitcoin prudce klesl, jeho cena padla téměř o 3000 dolarů

-

Bitcoin se prudce oslabil, jeho cena padla téměř o 3000 USD (2523 eur) za přibližně 24 hodin, kdy se dříve dostala na úrovně z konce roku 2017. To spustilo výprodej i dalších digitálních jmen.

Cena bitcoinu podle údajů stránky CoinDesk ve čtvrtek klesla až na 16 857 USD. Ve středu se dostala až na 3-leté maximum na 19 521 USD.

Nejznámější kryptoměna se letos posílila o 140% a dostala se na dohled svého rekordního maxima 19 666 USD z konce roku 2017.

Podpořil ji nárůst rizikového apetitu investorů, širší akceptace kryptomien mezi tradičními investory a fakt, že Bitcoin je vnímán jako zajištění proti inflaci.

Druhá největší krytomena ethereum se ve čtvrtek oslabila přibližně o 13% a třetí největší ripple padla o více než 20%.

Obě měny, jejichž cena se pohybuje v tandemu s Bitcoin, se však tento týden dostali na několikaleté maxima.

Aktuální pokles bitcoinu přichází v době, kdy mnozí předpovídali, že se dostane na nový rekord a jeho cena v nejbližších dnech prolomí hranici 20 000 USD.

Obchodníci zdůvodnili aktuální oslabení zavíráním pozic s vysokou pákou, které se nahromadily, jak se cena bitcoinu blížila k rekordu, ale i vyjádřeními šéfa jedné z velkých kryptobúrz Coinbase Briana Armstronga, který se obává zpřísnění regulace v USA.

Mohlo by Vás zajímat

spot_img