- Reklama -magazín
HomePro ženyMáte doma časté hádky? Tyto 3 kroky vám pomohou zachránit vztah!

Máte doma časté hádky? Tyto 3 kroky vám pomohou zachránit vztah!

-

Blondýna se obvykle zamiluje do tmavšího muže. Cholerik vyhledává opačnou – pohodovou povahu. Obvykle se setkají dva zcela odlišné typy, které přitahují právě vlastnosti, k oni sami nemají. Později však mohou vzniknout hádky právě kvůli odlišnostem.

Navzdory lásce po čase přijdou situace, kdy se navzájem nemůžete vystát a máte pocit, že se hádáte víc, než se vůbec normální povídáte. Jak to řešit?

Hned na začátku je dobré si uvědomit, že nic v životě není dokonalé a vztahy už vůbec ne. Nicméně to, jak vztahy fungují, či nefungují máme v rukou právě my lidé. Ty a on. Vy dva. Pokud se v poslední době příliš často hádáte a nedokážete spolu normálně komunikovat, pravděpodobně je načase změnit váš styl vyprávění a řešení problémů.

Nekřičte a řešte problém s chladnou hlavou
Nejlepší, co můžete udělat je udělat si odstup od konkrétní situace, ve které jste se společně ocitli a podívat se na problém z dálky, jako nezaujatý pozorovatel a také ze strany partnera. Nedívejte se jen na to, jak se cítíte vy, co vám to způsobilo, co to pro vás znamená, ale spíše se podívejte na to, proč se to stalo, co k tomu vedlo a jak byste to vyřešili, kdyby nešlo o váš problém , ale problém vaší kamarádky. Udělejte si odstup a vyřešte to s chladnou hlavou.

Nekřičte, nezvyšujte hlas, nenadávejte, neurážejte, protože přestože jste možná naštvaná a vytočená, kruté slova zpět později nevezmete a nevymažete, tak si dejte pozor na výběr vaší komunikace. Pokud jedete vybuchnout, raději na malou chvíli odejděte, zklidněte se, projděte se, zaběhejte si a pak si s partnerem sedněte a promluvte si s klidem a hlavně osobně z očí do očí. Neřešte váš vztah a problémy přes mobil, či internet.

nevzpomínejte minulost
Nevracejte se do minulosti a nezačínejte vyhrabávat věci, které se staly předtím, ale řešte konkrétní a aktuální problém. Čím více věcí do toho zakomponujete, tím větší chaos způsobíte a hlavně vytahovat neustále staré rány a záležitosti je pořádně otravná věc. Pro vás oba a hlavně velmi nepříjemná věc pro váš vztah. Minulost nezměníte a pokud jste ji už předtím probrali, nepřipomínejte ji znovu.

Přečtěte si také článek 7 dovedností na udržení vztahu

odpusťte
Možná se to bude zdát jako ten nejtěžší krok, ale právě odpuštění je nejdůležitější věcí, kterou musíte udělat na to, abyste váš vztah uzdravili nadobro. To, že je těžké zapomenout na něco, co nám ublížilo je pochopitelné, ale odpuštění je velmi potřebné a nezbytné. Jen díky němu dokáže váš vztah fungovat dál, bez hříchů minulosti. Pomůže to nejen hádce, ale hlavně vám. Vašemu nitru, myšlenkám, hlavě.

Hádky jsou součástí života, ale nemusí být tvrdou ranou, zda koncem pro vztah, pokud víme, jak je řešit a hlavně jak se hádat. Právě proto je dobré si denně opakovat, že vztah není soupeření, soutěž, zda dokazování si toho, kdo má pravdu. Vztah je společně fungování a proto když se hádáte, nevnímejte to tak, že jste to vy dva s partnerem proti sobě, ale vy společně proti problému, který je třeba společně vyřešit a posunout se dál. Díky tomu vás nic nerozdělí.

Mohlo by Vás zajímat

spot_img