- Reklama -magazín
HomeBydleníSpolečnost Marriott International vyznamenala Kaldewei jako "Sustainability Leader"

Společnost Marriott International vyznamenala Kaldewei jako „Sustainability Leader“

-

Kaldewei dosáhla jako první výrobce koupelnového vybavení nejvyšší možné hodnocení na úrovni leader (lídr) v programu Marriott Sustainability Assessment Program (MSAP) společnosti Marriott International Inc.

Největší hotelový řetězec na světě tím ocenil mimořádné úsilí německého výrobce sanity v oblasti udržitelnosti vybavení pro gastronomické a hotelové provozu. MindClick Global se zabývá sběrem a vyhodnocováním ukazatelů udržitelnosti a pro Marriott zjišťuje ekologickou stopu jejich dodavatelů.

Kaldewei je dlouholetým partnerem Marriott International a jeho koupelnové řešení ze smaltované oceli najdete v mnoha hotelových koupelnách tohoto řetězce. V roce 2020 proběhlo hodnocení firmy Kaldewei v rámci programu MSAP, pomocí kterého chce Marriott International do roku 2025 dosáhnout v 650 hotelech po celém světě 100% status LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Hotelový řetězec chce prostřednictvím programu MSAP prosazovat výrobky, které ve smyslu strategie „Marriott Serve360“ splňují cíle udržitelného rozvoje. Posuzované jsou sociální a ekologické aspekty nábytku a vybavení hotelových pokojů během jejich celého životního cyklu – od surovin a výroby až po prodej a konec životního cyklu. Důraz je kladen na využití obnovitelných zdrojů energie a snížení množství odpadu i spotřeby vody a uhlíku.

Kaldewei Hong kong bad Detail 01 1
Koupelnové řešení z udržitelné smaltované oceli Kaldewei přesvědčují nejvyhlášenějších hoteliérů po celém světě. | Zdroj: Kaldewei
Recyklovatelnost smaltované oceli podporuje udržitelné cíle

Kaldewei se jako partnerovi podařilo přesvědčit hotelový řetězec svojí důsledností při používání udržitelné a recyklovatelné smaltované oceli. Tento materiál se totiž vyrábí z přírodních surovin a je 100% recyklovatelný. Tím Kaldewei přispívá k dosažení cíle udržitelného rozvoje skupiny Marriott.

„Jsem velmi rád, že Kaldewei dosáhla nejvyšší úroveň lídra udržitelnosti (Sustainability-Leader-Level). Cítíme se poctěni a podporováni v našem řízení tím, že jsme tento status získali jako první podnik v sanitární branži. Výsledek hodnocení je výrazem našeho desetiletí trvajícího nasazení v oblasti udržitelnost v realitním průmyslu.

Zároveň je to i potvrzení vhodnosti našeho jedinečného materiálu smaltované oceli Kaldewei na udržitelné a s velkou odpovědností plánované projekty, „komentuje úspěch obchodní ředitel Kaldewei Roberto Martinez.

2 Kaldewei Marriott Sustainability Leader
Kaldewei Marriott „Sustainability_Leader“ | Zdroj: Kaldewei
Cenný příspěvek pro životní prostředí, společnost a ekonomiku

Udržitelnost je pro Kaldewei ústředním obchodním principem a odráží důsledný postoj společnosti. Nejde přitom jen o plnění norem a požadavků, ale o i to být průkopníkem a vedoucí silou důležitého trendu.

„Tento úspěch v rámci Marriott Dodavatel Sustainability Assessment Program 2020 podtrhuje naše hospodaření založené na základních hodnotách a odpovědném vedení společnosti. Jsme hrdí na to, že prostřednictvím našich koupelnových řešení významně přispíváme k zdravějšímu životnímu prostředí, lepší společnosti i ekonomice, „říká Roberto Martinez.

Marriott International je největší hotelový řetězec na světě a v oblasti udržitelnosti je absolutním lídrem v branži. Program MSAP podtrhuje velké úsilí v oblasti ekologie a sociální transparentnosti skupiny Marriott International. „Vyznamenání“ Sustainability Leader „(lídr udržitelnosti) nás i nadále motivuje k tomu, abychom jako specialisté pokračovali v nastoupené cestě, a potvrzuje budoucnost recyklovatelných materiálů, jakým je naše smaltovaná ocel.

Kaldewei tak napomáhá transformaci na obnovitelné hospodaření a podporuje změnu v mezinárodním hotelnictví směrem k udržitelným a na budoucnost orientovaným konceptem, „shrnuje Roberto Martinez.

Mohlo by Vás zajímat

spot_img