- Reklama -magazín
HomeMagazínKoučka Daniela Rau: Měla jsem všechno, a přitom jsem se cítila, jako...

Koučka Daniela Rau: Měla jsem všechno, a přitom jsem se cítila, jako kdybych neměla vůbec nic

-

Slyšeli jste už o síle vizualizace? Někteří lidé na ni nedají dopustit a tvrdí, že díky ní můžete v životě dosáhnout cokoli si zamanete. Jednou z nich je i Daniela Rau, Koucký a mentorka, která si její „kouzlo“ potvrdila na vlastní kůži a dnes vede stovky lidí k lepšímu, plnohodnotnejšiemu a zejména šťastnějšímu a spokojenějšímu životu. Chcete být jedněmi z nich?

Daniela Rau je Koucký, mentorka a autorka několika úspěšných knih, mezi které patří i bestsellery Kváskovanie 1, 2, 3. Daniela se věnuje osobnímu rozvoji, každý den motivuje lidí na sociálních sítích myšlenkami k zamyšlení a její kniha My Big Vision Book – Moje velká kniha snů, vizí a cílů vám může doslova změnit život!

V článku se dozvíte:

což přivedlo Danielu k osobnímu rozvoji a vizualizací,
jaké dlouho odkládané sny se jí díky tomu povedly uskutečnit,
co můžete udělat pro to, abyste si instantně zlepšili život a přitáhly do něj věci, o kterých dlouho sníte.
Daniela, nejprve se nám trošku představte, čemu přesně se věnujete, co tvoří vaši hlavní náplň práce?

Inspiruje lidi, aby dělali věci, které inspirují je. Ať už je to v osobnostním rozvoji, v kváskovaní nebo v jakékoli oblasti.

Jaký je váš příběh? Jak jste se stali Koucký a mentorky?

Jsem normální žena, matka, partnerka, dcera, přítelkyně. Žena, která si prošla v dětství různými věcmi. Krásnými, no i těmi, které nyní chápu, že byly mými učiteli. Díky nim vím mnoho věcí pochopit a lidem pomoci.

Moje cesta k mezinárodně certifikované NLP Master Coach nebyla plánována. Vyplynula tak jaksi z mého života a toho, že jsem před 17 lety začala na sobě pracovat.

Přesně si pamatuji na ten den, kdy jsem seděla s pláčem na zemi v našem malém bytě a ptala se sama sebe:

Jak to, že všechno v podstatě mám – zdravé děti, milujícího manžela, máme kde bydlet a co jíst – a přesto se cítím vnitřně zcela prázdná, nešťastná? Jakoby jsem všechno měla, ale přitom neměla nic.
Tehdy, v ten den, jsem sama sobě slíbila, že takto se už nikdy více nechci cítit. A uvědomila jsem si, že jen já to změním.

A tak jsem vedle dvou maličkých dětech začala číst zajímavé knihy, poslouchat videa. Vzdělávat se způsoby, jak se v rámci financí a času pro sebe dalo.

Po mateřské dovolené jsem si prošla zaměstnaneckým poměrem v řídící pozici, který mě mnohému naučil, ale díky kterému jsem si uvědomila i to, co nechci. A tak jsem v roce 2009 odešla ze zaměstnání a začala pracovat sama na sebe, i spolu s manželem.

Ale ještě jeden výrazný zlom nastal v mém životě.

V roce 2013 jsem objevila online svět a začala psát svůj blog s články a myšlenkami na zamyšlení. Tehdy jsem si už myslela: mám život v podstatě v pohodě. Rodina – děti – škola – firma – vození na kroužky – vaření – úklid. A tak dokola každý den. Vždyť to jistě znáte … Tehdy jsem si říkala: na některé nápady a sny „není ten správný čas“, a tak putovaly do „šuplíku“. Vždyť pak někdy, když děti povyrostou, když budu mít více času a financí, pak se do jejich realizace možná pustím. (Je vám to povědomé?)

A tak dny a měsíce plynuly … až mě najednou manžel vzal na trénink osobního rozvoje. Tam jsem velmi mnoho věcí pochopila. Jakoby by mi někdo Ustřel dekl na hlavě a najednou mnoho věcí do sebe zapadlo (úsměv).

Na některé nápady a sny nebyl ten „správný čas“ a tak putovaly do „šuplíku“ …
Uvědomila jsem si tehdy mnoho věcí, ale zmíním jen tři z nich:

Za svůj život jsem zodpovědná já sama. Ne moji rodiče, ne můj manžel, ne lidé kolem mě. Jen já, jestli se mi to líbí nebo ne. A že je už na čase ve svých 38. letech dospět a vzít zodpovědnost za svůj život do vlastních rukou.
Serióznost a respekt od druhých lidí jdou dohromady s tím, že jsem sama sebou, veselá a šťastná. (Tím, že jsem předtím pracovala ve vyšších funkcích, vytratila se ze mě spontánnost a radost a byla jsem přesvědčena, že je nutná maska ​​serióznosti na to, aby mě ostatní lidé respektovali).
Je na čase přestat čekat na dokonalý okamžik, kdy začnu realizovat své sny „ze šuplíku. Že ten správný moment je v podstatě každý den mého života. Třeba si jen některý sen vybrat a začít. A jít postupně při jeho naplňování krok za krokem.
Od té doby uběhlo 7 let a mně se podařilo napsat a také vydat 7 knih, z nichž většina se stala bestsellerem nebo byla v žebříčku TOP10. Dokonce jedna z knih se stala čtenáři vyhlášena jako kniha roku 2019. Na některých knihách jsme pracovali my s manželem a některé jsem vytvořila s jinými odborníky.

Kromě toho jsem pracovala i na sobě a doplňovala si své osobnostní vzdělání. Řídila jsem se a stále se řídím heslem: Nesrovnávej se s ostatními, ale jen s tím člověkem, jakým jsi byla včera.

A tak mě moje dlouholetá cesta přivedla k „titulu“ NLP Premier Practitioner a NLP Master Practitioner Coach.

Mohlo by Vás zajímat

spot_img